Lezing : 65e ALV + Lezing: "Zijn zwaardere risico's nog te verzekeren en de lokale adviseur maakt het verschil".

woensdag 11 mei 2022

Hierbij nodigen wij u uit voor de 65e Algemene Ledenvergadering van FiDiZ op 11 mei a.s. Het programma begint om exact 18.00 uur. 

De agenda voor de 65e Algemene Ledenvergadering treft u op onze website aan. Onder aan de pagina met de aangekondigde ALV/lezing (op de website) treft u een snelkoppeling naar 'meer informatie' aan. Hier vindt u de agenda. 

Zoals u van ons gewend bent, kunt u aansluitend op de ALV een inspirerende lezing verwachten:

 

Lezing deel 1: Het verzekeren van zwaardere risico’s

Komt u steeds vaker zware en financieel omvangrijke risico’s tegen? Maar weet u niet precies hoe u deze het beste kunt verzekeren? Op woensdag 11 mei komt Danny Siau, directeur Beursmakelaardij bij VKG hierover vertellen bij FiDiZ.

In de huidige markt wordt er door verzekeraars steeds kritischer gekeken naar de aangeboden risico’s. Zwaardere risico’s vragen eigenlijk altijd om maatwerk in verzekeringsoplossingen. Maar veel verzekeraars bieden door toenemende regelgeving steeds minder maatwerkmogelijkheden. Standaardproducten voldoen vaak niet om het gehele risico voldoende af te kunnen dekken. Daarom is co-assurantie via de assurantiebeurs in steeds meer gevallen de beste oplossing om risico’s op maat te kunnen verzekeren. Daarnaast is de transitie naar daadwerkelijke preventie noodzakelijk om zaken verzekerbaar te houden. Wat kunt u doen als adviseur?  

 

Lezing deel 2: Tijd van overnemen of overgenomen worden: De lokale adviseur maakt het verschil

In het tweede gedeelte van de lezing geeft Eric-Jan van den Berg, directeur Commercie bij VKG zijn visie op de lokale adviseur. Uit onderzoek naar de toekomst van financieel advieskantoren is de verwachting dat ruim duizend assurantieportefeuilles en -kantoren de komende vijf jaar in de etalage worden gezet. Waar blijft de lokale adviseur?

Er is veel beweging in onze branche. Er zijn veel kantoren die verkopen, maar er is zeker is ook markt voor kantoren die willen aankopen.  Voorlopig lijkt de overname-trend nog niet klaar te zijn. De komende jaren wisselen nog eens ruim duizend kantoren van eigenaar, zo blijkt uit onderzoek van VKG in samenwerking met Adviesbureau Fred de Jong en MCH Consultancy. Het lijkt alsof overnemen of overgenomen worden de enige route naar succes is. Verdwijnt daarmee het bestaansrecht van kleinschalige, lokale adviseurs? Juist niet!  De klant ziet de toegevoegde waarde van de lokale adviseur. Want hij kent de klant, zijn omgeving en omstandigheden als geen ander.

 

Programma op 11 mei 2022

Vanaf 17.30 uur Ontvangst met koffie

18.00 - 18.15 uur ALV

18.15 - 19.00 uur Lezing, 1e deel " verzekeren zwaardere risico's"

19:00 - 19.45 uur Buffet

19.45 - 20.30 uur Lezing, 2e deel " de lokale adviseur"

Vanaf ca. 20.30 uur Borrel en netwerktijd

*Bovengenoemde tijden zijn richttijden, m.u.v. de aanvangstijd.

 

Locatie

Restaurant Agnietenberg – Haersterveerweg 23 – 8034 PJ te Zwolle (www.agnietenberg.nl)

 

Aanmelden

U kunt zich aanmelden voor deze lezing door in te loggen op onze site: www.fidiz.nl

Graag ontvangen wij uw aanmelding voor 6 mei a.s.

 

Annuleren

Aanmeldingen kunnen uiterlijk 48 uur voor aanvang van de lezing worden geannuleerd, daarna zijn de normale kosten van € 15,- (leden) of € 25,- (niet leden) per deelnemer verschuldigd.

Locatie

Restaurant Agnietenberg – Haersterveerweg 23 – 8034 PJ te Zwolle (www.agnietenberg.nl)

Spreker

Danny Siau en Eric-Jan van den Berg (VKG)

Kosten leden

€ 15,-

Kosten niet leden

€ 25,-

33 inschrijvingen

Maximum aantal inschrijvingen

100

Bestand Terug