Lezing : Wet Arbeidsmarkt in Balans

woensdag 20 november 2019

Wet arbeidsmarkt in balans (WAB): wat er verandert vanaf 1 januari 2020

De Wet arbeidsmarkt in balans (WAB) is in aantocht. Deze wet moet vast personeel aantrekkelijker maken. Het ontslagrecht wordt aangepast, de ketenregeling, de WW-premie en nog een paar zaken.

Nog geen drie jaar na de invoering van de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) lanceerde het kabinet plannen voor alweer een nieuwe wet, die de arbeidsmarkt nog beter moet reguleren. Of liever gezegd: repareren, want uit onderzoek blijkt dat de WWZ niet goed werkt.

Doel van de WWZ was het verkleinen van de kloof tussen ‘vast’ en ‘flex’. Het lijkt erop dat dit niet is gelukt: die kloof is juist groter geworden. Daarom komt het kabinet nu met de Wet arbeidsmarkt in balans (WAB).

Uiteraard komen er nu allerlei vragen naar boven. Wat voor gevolgen heeft dit voor uw klant, of voor u als werkgever of werknemer? Tijdens deze interactieve lezing zal François van Langevelde RPP, Directeur Brouwers HRM (onderdeel van Brouwers Accountants & Adviseurs), ons hierin meenemen en uw vragen beantwoorden.

Verder zal hij ook stilstaan bij andere vraagstukken, waaronder het wel of niet eigen risicodrager zijn van een bedrijf voor de WGA, ZW-flex of allebei.

Programma:
Datum: woensdag 20 november 2019
Vanaf 17.30 uur Ontvangst met koffie
18.00 - 18.45 uur Lezing: Wet Arbeidsmarkt in Balans (deel 1)
18.45 - 19.30 uur Buffet
19.30 - 20.15 uur Lezing: Wet Arbeidsmarkt in Balans (deel 2)
Vanaf 20.15 uur Borrel en netwerktijd

Locatie:
Restaurant Urbana - Wipstrikkerallee 231 - 8025 AH te Zwolle (www.urbana.nl)

Aanmeldingsprocedure:
Graag ontvangen wij uw aanmelding uiterlijk voor 15 november 2019.

Annuleren:
Aanmeldingen kunnen uiterlijk 48 uur voor aanvang van de lezing worden geannuleerd, daarna zijn de normale kosten van € 15,- (leden) of € 25,- (niet leden) per deelnemer verschuldigd.

Locatie

Restaurant Urbana - Wipstrikkerallee 231 - 8025 AH te Zwolle

Spreker

Fran├žois van Langevelde RPP, Directeur Brouwers HRM

Kosten leden

€ 15,-

Er zijn nog geen inschrijvingen

Minimum aantal inschrijvingen

10

Maximum aantal inschrijvingen

100

Terug