Lid worden?

Klik hier

Financiƫle dienstverleners Zwolle

Agenda overzicht

nov 2018
21
woensdag
 

Lezing: Klantdossier een kopzorg of een vanzelfsprekendheid?, verzorgd door Richard Meinders (SVC Groep)

Uit de diverse uitspraken van zowel de Burgerlijke rechter als het KiFiD blijkt dat de klant- en adviesdossiers bij adviseurs en bemiddelaars nog wel eens te wensen over laat. Als reactie hierop wordt veelal gewerkt met standaard vragenlijstjes en checklijsten, waardoor een dossier ‘compliant’ is, maar waarbij wordt vergeten om over het formulier heen te kijken om te zien wie er nu aan de ander kant van de tafel zit. De toezichthouders hebben dit met een goed Nederlands woord al bestempeld als de ‘check-in-the-box cultuur’. Hier bovenop komt dit jaar de invoering van de nieuwe Europese richtlijn Verzekeringsdistributie (IDD) in de Nederlandse wetgeving, waarbij ook extra eisen worden gesteld aan de inventarisatie bij schadeverzekeringen.

Richard Meinders (SVC Groep) neemt u in deze lezing mee in de belangrijkste thema’s op dit onderdeel en geeft praktische tips hoe u in uw dagelijkse advies- en bemiddelingspraktijk invulling kunt geven aan deze wettelijke eisen en daarbij de klant niet uit het oog verliest.

Richard Meinders (54) is sinds 1986 werkzaam in de financiële dienstverlening. Hij heeft zowel bij verzekeraars als het intermediair gewerkt en is sinds 2002 werkzaam als adviseur voor financieel dienstverleners. Als één van de oprichters heeft hij aan de wieg gestaan van SVC Groep en is nu als partner verantwoordelijk voor de compliance dienstverlening. SVC Groep is dé specialist in de intermediaire distributie van financiële dienstverlening. Als één van de weinige adviesorganisaties werken zij uitsluitend in de branche voor financiële dienstverlening. Met ruim twintig medewerkers ondersteund SVC Groep financieel dienstverleners op het gebied van accountancy, controlling en compliance. SVC voert hiertoe onder andere audits uit bij financieel dienstverleners in het kader van Wft Certificering en het Keurmerk Financiële Dienstverlening.

Programma:
Datum: woensdag 21 november 2018
Vanaf 17.30 uur Ontvangst met koffie
18.00 - 18.45 uur Lezing: Klantdossier een kopzorg of een vanzelfsprekendheid?  (deel 1)
18.45 - 19.30 uur Buffet
19.30 - 20.15 uur Lezing: Klantdossier een kopzorg of een vanzelfsprekendheid?  (deel 2)

Vanaf 20.15 uur Borrel en netwerktijd

Locatie:
ABN-AMRO: Grote Voort 247, 8041 BL te Zwolle

Aanmeldingsprocedure:
Graag ontvangen wij uw aanmelding uiterlijk voor 17 november 2018.

Annuleren:
Aanmeldingen kunnen uiterlijk 48 uur voor aanvang van de lezing worden geannuleerd, daarna zijn de normale kosten van € 15,- (leden) of € 25,- (niet leden) per deelnemer verschuldigd.

 

Agenda

sept
25
woensdag
Lezing (onder voorbehoud)
Lezing

Lees verder
okt
4
vrijdag
Jubileumfeest FiDiZ
Jubileumfeest FiDiZ | 65-jarig bestaan

Lees verder
nov
20
woensdag
Lezing (onder voorbehoud)
Lezing

Lees verder