Lid worden?

Klik hier

Financiƫle dienstverleners Zwolle

Agenda overzicht

jun 2016
15
woensdag
 

Innovatie in de automotive industrie; de zelfrijdende auto

De ‘zelfrijdende auto’ bestaat (nog) niet, maar in de ontwikkeling van semi-zelfrijdende auto’s is er de laatste jaren enorme vooruitgang geboekt. Op 16 maart jongstleden werd op de A2 al een test uitgevoerd waaraan zo’n 50 semi-zelfrijdende auto’s van diverse merken deelnamen. Op bepaalde momenten wordt – bijvoorbeeld op een recht stuk weg – het stuur overgenomen. De auto houdt afstand, wisselt van rijbaan en remt als hij de voorligger te dicht nadert. Echter, nog niet alles werkt perfect.  Bovendien zal eerst de wetgeving gewijzigd dienen te worden alvorens deze auto’s op de openbare weg kunnen verschijnen.
 
Wat betekent de komst van zelfrijdende auto’s voor het wegverkeer, voor risicoaansprakelijkheid en voor een verzekeraar / assurantietussenpersoon.
 
In deze interesseante lezing zal de heer Paul Vrieling ons meenemen in dit onderwerp en stil staan bij onder meer de volgende issues:
  • De veranderende rol van de bestuurder
  • Risico’s van deze innovatie
  • Aansprakelijkheid en wetgeving
  • Nieuwe verzekeringsvormen en verdienmodellen 

Paul Vrieling is sinds 2006 werkzaam bij de verzekeraarsmakelaar Aon. Begonnen als broker in maritieme verzekeringen, tegenwoordig accountmanager / business developer in de grootzakelijke markt. Procuratiehouder voor het Aon volmachtbedrijf Jacobs & Brom. Paul is (mede-) verantwoordelijk voor de large accounts in Noord-Oost Nederland. Hij heeft een voorliefde voor innovaties in de verzekeringsindustrie met specialisatie ICT en Cyber en is nadrukkelijk geïnteresseerd in de wereld van startups, waar de mogelijkheden van morgen bedacht worden.
 
Programma:
Datum: woensdag 15 juni 2016
Vanaf 18.00 uur Ontvangst met koffie
18.30 - 19.15 uur Lezing, "De zelfrijdende auto" door Paul Vrieling (deel 1)
19.15 - 20.00 uur Buffet
20.00 - 20.45 uur Lezing, "De zelfrijdende auto" door Paul Vrieling (deel 2)
Vanaf 20.45 uur Borrel en netwerktijd

Locatie:
Restaurant Urbana - Wipstrikkerallee 231 - 8025 AH te Zwolle (www.urbana.nl)

Aanmeldingsprocedure:
Graag ontvangen wij uw aanmelding uiterlijk voor 11 juni 2016.

Annuleren:
Aanmeldingen kunnen uiterlijk 48 uur voor aanvang van de lezing worden geannuleerd, daarna zijn de normale kosten van € 15,- (leden) of € 25,- (niet leden) per deelnemer verschuldigd.
 

Agenda

sept
25
woensdag
Lezing (onder voorbehoud)
Lezing

Lees verder
okt
4
vrijdag
Jubileumfeest FiDiZ
Jubileumfeest FiDiZ | 65-jarig bestaan

Lees verder
nov
20
woensdag
Lezing (onder voorbehoud)
Lezing

Lees verder