Lid worden?

Klik hier

Financiƫle dienstverleners Zwolle

Agenda overzicht

jun 2015
3
woensdag
 

Verzuimmanagement en uw rol als assurantieadviseur

De verzuimmarkt is volop in beweging door wijzigingen op het gebied van Inkomensverzekeringen en sociale zekerheid. Het wordt steeds ingewikkelder. Niet alleen voor werkgevers en werknemers maar ook voor u als adviseur. Wat is uw rol in het verzuimmanagement? En dan is er ook nog een arbodienst. Overziet u het nog allemaal? Tijd voor een FiDiZ lezing: "Verzuimmanagement en uw rol als assurantieadviseur"
 
Deze lezing wordt verzorgd door Nico Rienks, Ex-roeier / directeur van Rienks Arbodienst en Ed Slobbe,  Algemeen directeur / Register Arbeidsdeskundige bij KennisCentrum Duurzame Arbeid BV.
 
Zwollenaar Nico Rienks is de succesvolste roeier die Nederland kent. Zo won Nico tweemaal goud in de dubbeltwee en Holland acht. Nico deed in het totaal mee aan vijf Olympische Spelen. Door zijn ervaring in de topsport en als directeur van zijn Arbodienst legt Nico in zijn presentaties uitstekend de link tussen het bedrijfsleven en de sport want Ondernemen is net Topsport.
 
Rienks Arbodienst is een middelgrote arbodienst die zich in de markt onderscheidt door een hoge mate van deskundigheid en betrokkenheid. Met als specialisme: arbodienstverlening, bedrijfsgezondheidszorg, verzuimbegeleiding, preventie. Op klantniveau streeft men kleinschaligheid na. Een goed persoonlijk contact staat hoog in het vaandel. De bedrijfsartsen en de overige medewerkers komen zoveel mogelijk bij klanten aan huis. Duidelijke afspraken, snelle terugkoppelingen, wederzijds vertrouwen en een open communicatie maken maatwerk mogelijk en kwaliteit vanzelfsprekend. Deze wijze van werken, mede ondersteund door een geavanceerd en gebruiksvriendelijk automatiseringssysteem, wordt door de klanten erg gewaardeerd. Het succes van een bedrijf is vaak afhankelijk van de kwaliteit, de inzetbaarheid en de gezondheid van de medewerkers. Toch kan het voorkomen, dat medewerkers door ziekte moeten verzuimen. Sinds de Wet Verbetering Poortwachter is de verantwoordelijkheid voor de re-integratie van een zieke werknemer verschoven van bestuursorganen naar werkgever en werknemer. Samen moeten zij het verzuim aanpakken.
 
Ed Slobbe heeft als algemeen directeur en Register Arbeidsdeskundige bij KennisCentrum Duurzame Arbeid (KCDA) alle kennis en expertise in huis om te zorgen dat het beste uit een organisatie en uit werknemers wordt gehaald.
 
KCDA ondersteunt werkgevers en werknemers van grote en kleine bedrijven door heel het land. Jarenlange kennis en ervaring heeft men onder één dak. KCDA biedt een breed scala van diensten op het gebied van arbo- en verzuimbeleid, sociale zekerheid, personeelsbeleid, personeelsbegeleiding, assessments, re-integratie Spoor 2, re-integratie Spoor 3, arbeidsdeskundig onderzoek, schuldhulpverlening en casemanagement. Hierdoor kan het geheel goed worden overzien. Tegelijkertijd is men flexibel in de dienstverlening, afgestemd op de specifieke wensen op het gebied van verzuimbegeleiding (in kader Wet Verbetering Poortwachter) zoals casemanagement, verzuimcoördinatie, arbeidsdeskundig advies, ontzorging werkgevers in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter, advies omtrent eigen risicodragen WGA-gedifferentieerde premie, advies omtrent ontbinding arbeidsovereenkomsten tijdens ziekte etc.
 
Kortom: Nico Rienks en Ed Slobbe zijn als praktijkmensen bij uitstek geschikt om u in twee keer drie kwartier bij te praten over een complex en boeiend onderwerp!

Download de PDF

Programma:
Datum: woensdag 3 juni 2015
Vanaf 18.00 uur Ontvangst met koffie
18.30 - 19.15 uur Lezing, "Ondernemen is topsport" door Nico Rienks
19.15 - 20.00 uur Buffet
20.00 - 20.45 uur Lezing, "Verzuimmanagement in de praktijk" door Ed Slobbe
Vanaf 20.45 uur Borrel en netwerktijd

Locatie:
Restaurant Urbana - Wipstrikkerallee 231 - 8025 AH te Zwolle (www.urbana.nl)

Aanmeldingsprocedure:
Graag ontvangen wij uw aanmelding uiterlijk voor 31 mei 2015.
 

Agenda

sept
25
woensdag
Lezing (onder voorbehoud)
Lezing

Lees verder
okt
4
vrijdag
Jubileumfeest FiDiZ
Jubileumfeest FiDiZ | 65-jarig bestaan

Lees verder
nov
20
woensdag
Lezing (onder voorbehoud)
Lezing

Lees verder